Waarom deze training?

Advocaten werken steeds vaker in een internationaal team, of aan een zaak met een multinationaal karakter. Een beter begrip van verschillende werk- en communicatiestijlen en beslisprocessen is de sleutel tot excellente juridische dienstverlening. Deze training zorgt ervoor dat u (en uw team!) beter bent toegerust op de uitdagingen die het werken in een internationale omgeving bieden.

Voor wie is deze training?

Deze training is onontbeerlijk voor juridische professionals die mondiaal opereren. Of uw kantoor nu recentelijk is samengesmolten met een buitenlandse partij of dat uw kantoor zich voorbereidt op een grote internationale zaak, deze workshop behandelt de voornaamste aspecten van interculturele communicatie.
De deelnemers leren culturele verschillen te begrijpen, en hun handelingen aan te passen en af te stemmen op niet-Nederlandse zakenrelaties. De focus ligt op wat er gebeurt tussen individuen met verschillende culturele achtergronden die met elkaar communiceren en die elkaar beïnvloeden. Eerdere, eigen, ervaringen staan centraal in deze workshop. Deelnemers krijgen een groot aantal technieken om met allerhande do’s & don’ts in interculturele communicatie om te gaan.

Na afloop van deze training hebben de deelnemers:

  • belangrijke inzichten verworven in de effecten van cultuurverschillen op de werkvloer;
  • bruikbare strategieën gekregen om cross-culturele communicatie te verbeteren;
  • strategieën ontwikkeld om succesvolle cross-culturele relaties op te bouwen en te onderhouden;
  • een groter begrip gekregen van besluitprocessen en vergader- en onderhandelingsstijlen in verschillende culturele context(en).

De training behandelt de volgende onderdelen:

  • Wat is “cultuur” en welke invloed heeft dat op de werkvloer?
  • Cultuur en zakendoen: hoe beïnvloeden cultureel bepaalde gedragspatronen de manier waarop zaken worden gedaan?
  • The business environment: verschillende houdingen t.o.v. tijd; het aangaan en onderhouden van relaties, communicatiestijlen, hiërarchie, beslissingsprocessen.
  • Verschillende cultureel bepaalde vergader- en onderhandelingsstijlen.
  • Strategieën voor succes: tips en technieken om voortgang te boeken op de internationale werkvloer.

Taal

De voertaal tijdens deze workshop is Engels. Op deze manier krijgen deelnemers ook inzicht in hoe het gebruik van een gemeenschappelijke (maar voor veel partijen “vreemde”) taal onderlinge betrekkingen kan beïnvloeden

Aanpak

Onze in-companyprogramma’s worden ontwikkeld op basis van de trainingsbehoeften van uw kantoor. Data (en tijden) van deze workshop worden in overleg bepaald. Neem contact met ons op om een en ander door te spreken.