Waarom deze training?

Sommige van onze opdrachtgevers hebben in de loop der jaren simulatietrainingen ontwikkeld, speciaal voor trainingsdoeleinden. Deze simulaties kan Branch Out gebruiken voor het ontwikkelen van een Engelstalige versie. Als die niet beschikbaar is, kan Branch Out een dergelijke simulatie schrijven. Wij maken dan gebruik van case studies die ontwikkeld zijn door Harvard Law Studies.
Het werken met case studies biedt deelnemers de mogelijkheid een zaak volledig te doorlopen om zodoende het hele scala aan vaardigheden aan te scherpen: van het eerste contact met een klant, het voeren van onderhandelingen, het schrijven van (bijv.) Letters of Advice, tot aan de afwikkeling van een zaak.
Indien nodig, kan één van Branch Out’s zorgvuldig geselecteerde trainingspartners ook input geven op juridisch gebied, of anders draagt één van de senior partners van het kantoor zijn of haar steentje bij.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor ervaren juridische professionals die al een hoog niveau Engelse spreekvaardigheid hebben. Zij communiceren al enkele jaren in het Engels met zowel ‘native speakers’ als ‘non-native speakers’, maar voelen dat er nog ‘iets’ ontbreekt aan hun Engels; ‘iets’ dat ze wél in het Nederlands hebben.

Wat hebt u aan deze training?

Deze training helpt de deelnemers zich te concentreren op bepaalde vaardigheden waarvan ze zelf vinden dat die verbetering behoeven.

Het programma

De training confronteert deelnemers met een reeks spreek- en discussiemodellen met een juridische context. Om de training zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de professionele praktijk van de deelnemers, wordt deze workshop alleen in-company aangeboden. Onze in-companyprogramma’s houden rekening met de professionele bezigheden van het kantoor/de afdeling en met de specifieke woordenschat die medewerkers in hun werk gebruiken. Met een vragenformulier inventariseren wij de opleidingswensen, met een online test inventariseren wij het huidige taalvaardigheidsniveau Engels. Op basis van de resultaten schrijven wij het programma en de trainingsmaterialen. Neem contact met ons op om te bespreken welk programma voor uw kantoor/afdeling het meest geschikt is.

Globale inhoud

  • Individuele introducties en zelfanalyse van sterke en zwakke punten
  • Het bouwen aan het opzetten van klantenrelatie via gesprekken (daarbij het belang van zgn. small talk niet uit het oog verliezend)
  • De taal van vergaderingen, inclusief conventies, signalen en behaviour labellingi
  • De taal van telefoneren, uitleg en het controleren van begrip bij de gesprekspartner
  • Het verwoorden van uitleg en hetzelfde uitleggen in andere bewoordingen
  • Het geven van advies en aanbevelingen
  • Taalregister, inclusief diplomatiek, formeel en informeel taalgebruik
  • Culturele verschillen en het identificeren van onderliggende culturele aannames

Aanpak

Onze in-companyprogramma’s worden ontwikkeld op basis van de trainingsbehoeften van uw kantoor. Daarnaast worden data (en tijden) in overleg bepaald. Neem contact met ons op om een en ander door te spreken.