In 2007 besloot een aantal mensen hun ervaring op het gebied van het organiseren en verzorgen van trainings- en coachingstrajecten op de zakelijke markt in een nieuwe organisatie te bundelen: Branch Out.
Het doel was (en is!) om langdurige relaties met onze klanten op te bouwen om zo trainingen te kunnen ontwikkelen waar beide partijen profijt van hebben. Een langdurige relatie betekent ook dat regelmatig met de afnemers van onze diensten wordt overlegd wat voor hen wanneer de beste opleiding is. Het resultaat is dat Branch Out nu regelmatig als sparringpartner of klankbord op opleidings- en coachingsgebied wordt gebruikt .

In de loop der jaren merkten wij dat met name financiële en juridische organisaties behoefte hadden aan dergelijke langdurige relaties. Focus op deze sectoren maakt het eenvoudiger om trends en marktontwikkelingen sneller en nauwkeuriger in het ontwerp van trainingen op te nemen en trainingsmaterialen te schrijven.
Een aantal zorgvuldig geselecteerde partners helpt ons op verschillende gebieden om afnemers zo goed mogelijk van dienst te zijn en zo onze trainingen completer te maken.

Branch Out werkt met een team van zeer ervaren trainers; de meesten van hen werken al sinds de oprichting van Branch Out met ons samen. Zij hebben dan ook vaak voor soortgelijke organisaties opleidingsopdrachten uitgevoerd. Regelmatig organiseren wij Train the Trainer-bijeenkomsten om onze trainers op de hoogte te houden van laatste pedagogische ontwikkelingen en materialen. Op deze bijeenkomsten presenteren externe experts (al dan niet afkomstig van onze opdrachtgevers) vak- of kantoorspecifieke omstandigheden.

Branch Out is geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).